Hyresguiden

Att driva jordbruk i Lysvik

Hejsan på er alla fina följare

Det är så härligt att ha en trogen liten skara som är intresserade av att följa vårt jordbruk här i Lysvik. Det började bara som en rolig grej att skriva om vårt jordbruk så att vänner och familj kunde se vad som händer här på gården, men sedan har några fler följare hittat hit. Här på våran gård i Lysvik är det full fart om dagarna och samtidigt finns det ingen plats på jorden som jag känner mig så lugn som här. Att driva ett jordbruk är ju väldigt speciellt för det blir liksom en hel livsstil, det är så mycket mer än ett jobb.

Det händer absolut att jag har dagar där jag känner mig fast och begränsad i och med att vi inte kan åka iväg hur som helst utan vi har en gård som behöver daglig skötsel. Men de flesta dagarna om året så trivs jag jättebra och skulle inte kunna tänka mig ett annat liv. Man får så mycket tillbaka varje dag från både djuren och från kunder och det är värt så mycket mer än att resa tycker jag. Men det är ju också tur att vi är olika för att driva ett jordbruk är inte för alla och det är ju skönt det med.

Om du skulle driva ett jordbruk vad skulle du vilja ha då? Hade jag bott längre söder ut så hade jag gärna odlat raps bara för att det är så himla vackert när det blommar så där härligt i gult. De senaste åren har det även blivit ganska populärt med gårdar som har självförsörjande hushåll. Man driver alltså inte odling eller djurhållning för andra utan för sin egen familjs skull för att ha mat på bordet. Det är roligt och härligt och väldigt positivt tycker jag. Ha nu en underbar dag så hörs vi snart igen!

Detta inlägg var postad i